Hányan vagyunk?

2010. szeptember 29., szerda

Nő-férfi barátság, na most létezik vagy sem?

Sokáig gondolkodtam ezen a kérdésen, és sokszor kételkedtem a válaszokban, de igen, úgy gondolom létezik férfi-női barátság.
Bár az is igaz, hogy nagyon ritka, amikor csak és kizárólag baráti szálak fűzik egymáshoz a két felet. Sokszor átcsúsznak az érzelmek, és az egyik beleszeret a másikba vagy fordítva.
Na de akkor hol van a határ? Hogy lesz a barátságból szerelem illetve szerelemből barátság?

A téma korántsem egyszerű, pont annyira bonyolult, amennyire hangzik, ezért próbálok keresni valamilyen logikus utat, ahhoz, hogy levezessem ezeket a folyamatokat :).

Amikor szép komótosan beleszeretsz a barátodba 


Ez leginkább azokkal a delikvensekkel fordul elő, akik szerelmes típusok; azok, akik a szerelembe is szerelemesek tudnak lenni, ezért könnyen rávetítik ezt az érzést egy barátra is.
Én is sokszor jártam így, hogy egy barátomba, akire egyáltalán nem pasiként néztem rá, hirtelen azt éreztem szerelmes vagyok.
Elég alattomos tud lenni, ez a fajta érzés, mert nem jössz rá, hogy mi történik veled. Szépen-lassan megismered a barátodat, egyre több értékelhető tulajdonságot találsz benne és talán a kajla füle vagy a nagy orra sem nem is tűnik már akkora akadálynak mint régen.
Itt tényleg a belső szépség az ami dominál, megszépíti a barátot és mivel tényleg szereted - ha nem is szerelemmel - könnyen azt hiszed, hogy beleszerettél. De ha - lányok esetében barátnő, fiúk esetében baráttal esne meg ugyanez a felfedezés, hogy milyen klassz ember a másik, akkor is megtörténne a rózsaszín függöny leeresztése? Nem hiszem.
Ezért nagyon óvakodnunk kell az ilyesfajta szerelemgerjesztéstől, mert amikor rájövünk arra, hogy igazán nem is jön be pasiként/nőként, akkor könnyen előfordulhat, hogy elveszíted a barátod, ez pedig tényleg nem éri meg.
Mivel a barátodról van szó, nyilván teszel olyan gesztusokat amiket könnyen félreérthet a másik fél, megsimized, belekarolsz, odabújsz hozzá, stb. Szóval ha esetleg Te nem is, de a barátod ebbe a csoportba tartozik, akkor nagyon óvatosan és körültekintően kell bánnod vele, nem szabad félreérthető jeleket küldened felé, mert megégetheti magát és akkor bye-bye barátság.

A kémia

Hát igen, sajnos ez is elég nagy rizikófaktort jelent, bár szerintem egyáltalán nem olyan vészes, mint az előző variáció. Azért mert talán nem annyira bonyolult, persze csak akkor ha nem kevered össze a vonzalmat a szerelemmel, mert akkor megint az első csoportba kell sorolnod magad.
De ha eltudod választani a szexet -mert mondjuk ki, ebben az esetben szexről van szó-, akkor talán könnyebb dolgod van: tudsz választani: engedsz a kíváncsiságnak és utána reménykedsz, hogy minden megy a régi kerékvágás szerint vagy inkább elfojtod magadban ezt a vonzalmat és megpróbálsz nem is gondolni rá (persze egy óvatlan pillanatban ez előtörhet, szóval óvatosan  ezzel az opcióval!).
A lényeg, hogy itt nem kerülhet akkorra veszélybe a barátságotok, mintha szerelmes lennél belé. Bár persze az is előfordulhat, hogy utána szeretsz bele, miután eltöltitek a pásztorórát, a rizikó sajna ebben is benne van.
Ha megtudjátok dumálni az egészet és úgy döntötök, hogy a barátság fontosabb, akkor ez a kis etap is a barátságotok része lehet.

Elmúlik...


Van egy jó hírem, el is múlhat ez a hülyeség. Mert 1. rájössz, hogy igazából, mint pasi/nő nem érdekel a haverod, 2. sajnos ő egyáltalán nem néz rád pasiként/nőként, ezért kár is belebonyolódni egy plátói szerelembe, 3. ha van valakije valószínűleg neked is elfogja mesélni, hogy milyen az illetővel együtt lenni, ezért meg fogod unni, hogy szerelemed bálványaként tekints rá és előbb utóbb találkozni fogsz valakivel, aki pasiként/nőként jobban fog érdekelni mint nő.
Tehát ha más nincs, amiben reménykedni tudsz, akkor tartsd szem előtt, hogy úgyis elmúlik ez az érzés egyszer és talán tényleg jobb, csak a barátjának lenni (esetleg segíthetsz magadon azzal is, ha felsorolod magadnak az összes hülyeségét, idegtépő tulajdonságát és máris nem annyira vonzó...).

Akkor mikor lehetünk barátok?


Ha - bár jó nőnek/pasinak tartjátok egymást, de nem akartok semmit a másiktól.
Ha - szexeltek is, tovább léptek
Ha - egyáltalán nem vonzó a barátod  :)
Ha - őszintén megtudtok mindent beszélni (esetleg azt is, hogy valaki belezúgott a másikba)
Ha - már több éve vagytok barátok és őszintén tudtok örülni a másik párkapcsolatának
Ha - jó barátok vagytok és nem számít, hogy nők és férfiak vagytok
Ha - tiszteled, becsülöd a másikat.

A fenti "Ha" közül legalább 5 teljesül, akkor nagy valószínűséggel barátok vagytok! Tartsátok meg ezt a kapcsolatot és élvezzétek ki, hogy a másik nem lelkébe egy kicsit beleláttok. Olyan ez, mintha kapnátok egy használati utasítást, vagy belebújnál a másik nem testébe egy napra. Az ellenkező nemű barát hatalmas ajándék és lehetőség.

Innen üzenem minden fiú barátomnak: Mikinek, Rácinak, Rolinak, hogy nagyon szeretem őket!!! ;)

2010. szeptember 13., hétfő

A zöld szemű szörny

A féltékenység elég csúfondáros dolog, sajnos sokszor össze szokták keverni a szerelemmel. Sokan hiszik azt, hogy ha nem féltékeny rám a nőm ill. pasim, akkor nem is szeret igazán. Hát ez egy nagy baromság.

Vizsgáljuk meg ezt a kérdést egy kicsit jobban, mi is a féltékenység valójában?



Első variáció: birtoklási vágy

Ez állhatna a féltékenységi okok toplista legtetején. Rengetegszer előfordul, hogy a szerelemes illető nem is azért féltékeny, mert arra nyomós oka lenne, hanem egyszerű birtoklási vágyból féltékenykedik.
Hol voltál? Kivel és mit csináltál? Miért és egyáltalán minek?
Na ezek a kérdések sosem valódi kíváncsiságból tevődnek fel, hanem pusztán arról van szó, hogy az elzöldült fél teljesen kontroll alatt akarja tartani a másikat. Nem azért akarja tudni, hogy mit csinál percről percre, mert valóban érdekli, hogy mivel tölti el a Kedves az időt, hanem azért, hogy ha neki nem tetszik valami, akkor azt azonnal befolyásolni tudja.
Ez nem a szeretett félről szól, hanem arról az önző emberről, akinek valószínűleg fogalma sincs arról, hogy mi is az a szeretet/szerelem.

Második variáció: önbizalomhiány

A másik dobogós indok az önbizalomhiány. Ha valaki nincs megelégedve magával, akkor el kezd abban kételkedni, hogy a párja miért van vele. Nem hiszi el, hogy ő elég jó, kedves, szép, okos.

Először csak megpróbálja csekkolni a másikat - ez egyébként szerintem tipikus női para: "édesem, szerinted, nem vagyok kövér?", "szívem, szerinted biztos nem vagyok csúnya?", "drágám, egy tízes skálán hány pontos nő vagyok?". Ezek az idióta kérdések teljesen kiborítják a pasikat.
Egyrészt ezekkel a kérdésekkel, kedves nőtársaim csak magunk alatt vágjuk a fát (mert ha eddig nem találta túl nagynak az orrunkat, lehet, hogy el fog rajta gondolkodni, hogy van valamennyi igazság alapja a kétkedésünknek) és ráadásul még meg is kérdőjelezzük az ízlését, amint megint csak oltári nagy hülyeség.

Örüljünk, ha valaki minket választott, becsüljük meg érte és persze magunkat is. Bízzunk már annyira a másikban, hogy ezermillió okot tudna felsorolni, hogy miért van velünk.
Mindenki, aki ebben szenved pedig kezdje el ezt a pozitív visszajelzést -mármint,hogy kapcsolatban van- arra használni, hogy építgesse fel nem létező önbizalmát, mert egyrészt ő is sokkal jobban fogja érezni magát, és a párja se fogja halálra unni az örökös kétkedő nyafogást.

Ha ezt sikerül véghez vinni,akkor semmi ok sem lesz a féltékenykedésre, mert 1. bízunk abban, hogy nálunk úgyse talál jobbat, 2. bízunk a kedvesben. Na ezért olyan kényes kérdés a bizalom.
Ha van bizalom, nincs féltékenykedés. Ha nincs bizalom, nincs csoki.

Harmadik verzió: amikor tényleg van okod

Ha a "párod" tényleg megcsal, nevezhetjük innentől kezdve SZEMÉTnek, akkor 1. ne ess kétségbe, ha valaki ilyen méltatlanul bánik veled, egy könnycseppet, egyéb bánatoldó tevékenységet (pl. ortó beba) nem érdemel meg. 2. zsák a foltját úgyis megtalálja, vigasztaljon az a tudat, hogy egyszer tuti ő is iszonyúan pofára fog esni (pl. akkor, amikor rájön, mekkora marha volt, amikor megcsalt téged), 3. aki menni akar menjen, erőszakkal és más visszatartó erővel senkit nem lehet meggyőzni, max csak ideig óráig és végül 4. amikor már túl vagy azon, hogy a saját sebeidet nyalogasd próbáld meg megfejteni, hogy azonkívül, hogy a másik nyilvánvalóan egy szemét állat, te mit csináltál rosszul, mert sajnos az esteken 98,3%-ban kettőn áll a vásár.
ráadás 5. soha, de SOHA ne reménykedjetek abban, hogy meg fog valaki változni, persze vannak még csodák, de aki egyszer félrenézett, nagy valószínűséggel máskor is ezt fogja tenni.

Persze ne könnyítsük meg a csalfa exnek a dolgát, igenis rendezzünk patáliát, mondjuk el mindennek -persze csak méltóságteljesen- és közöljük vele, hogy köszönjük szépen ebből mi nem kérünk és leakasztható kabátok se vagyunk, szóval húzzon el a picsába.

Ha néha kicsit megcsap a féltékenység szele egy-egy pillanatra az nem gond, nyilvánvalóan van mindenkiben szerelemféltés és ha ez tényleg egészséges módon működik, akkor a szerelmünknek még jól is eshet ez a fajta bókolás - mert a teljes közömbösség is fura valljuk be-. Vékony a jég, nagyon ügyesen kell egyensúlyozni, hogy be ne szakadjon, mert ha valaki túlzásba vissza, akkor reccs és vége lehet a kapcsolatnak.