Hányan vagyunk?

2010. július 30., péntek

Ha a férfi beteg ...

Erősek, szépek, okosak, ők a teremtés koronái...elvileg.

De mi történik ezekkel a szupermenekkel, amikor lebetegednek??? Mert a nő kihordja a lábán, sok választása nincs, főleg ha még gyerekek is vannak. De a pasik??? Na azok, kidőlnek!

Nyomják az ágyat, általában úgy, mintha halálos betegek lennének. Persze amikor a nő megunja, hogy a pasija a kelleténél egy kicsit jobban szenved és egy idő utána ezt szóvá teszi, akkor a következő válasz hangzik el:
"... olyan ritkán vagyok beteg, de akkor nagyon leterít." Aha.

Tényleg nem tudom mi történik ilyenkor, már próbáltam megfejteni. Szóval ha valaki, bármilyen racionális magyarázattal tud szolgálni, kérem ne tartsa magában.

Influenza. Ez az egyik kedvencem, mert ettől mindegyik pasi ismerősöm kifingik. Nem bírják és nagyon-nagyon tudnak szenvedni, azt is mondhatnám, hogy mesteri fokon. Fáj mindenük, sajog a feje, a háta, a gerince és az a testrésze is, amiről nem is tudott. Jajveszékel és izzad, de hisz még láza sincs! De lesz, érzi, mindjárt felszökik és ha 38 fok fölé megy, az akár szörnyű következményekkel jár... nem is merek belegondolni.
Mellette a keksz, a tea és a távirányító, így élnek hármasban tökéletes szimbiózisban, én már csak külső szemlélőként vagyok jelen, illetve néha a segítségére siethetek, ha szüksége lenne valamire.
Mint tudjuk az influenza nem halálos, de a pasik ezt csakis a meggyógyulásuk előtti utolsó napon hajlandóak elismerni, addig mehet a rinya.

Másnaposság. Na ez a másik kedvencem, ugyanis ez meg nem betegség, de a férfiak előszeretettel próbálják úgy beállítani, mintha ez egy csúnya vírus lenne. Ilyenkor olyan vagyok, mint egy páncélos teknős, aki épp zenét hallgat egy mp3 lejátszón. Nem hallok, nem látok és nem beszélek vagy csak nagyon keveset.
Ha kint a kanapén fetrengve könyörög,hogy ugyan menjek már le a gyógyszertárba Algopyrinért, csak egy halk neszt hallok, amire nem figyelek. Nehogy már én ápolgassam egy jól sikerült görbe este után, sokkal fontosabb és hasznosabb dolgok foglalkoztatnak ilyenkor. Például, hogy színek szerint azt követően, típus szerint válogassam át a ruháimat és hajtogassam be. :)

Mindenesetre, amikor "betegek" visszaalakulnak kisfiúvá, akiket ápolgatni kell, akik szeretik, ha gondoskodnak róluk. Kérdés, hogy a nőnek van-e türelme hozzá.

Erre a kérdésre viszont nem tisztem válaszolni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése