Hányan vagyunk?

2010. július 15., csütörtök

A szerelem igazából egy cserepes virág

Jaj annyira szép a szerelem, nem?

Az ember teljesen oda van, már attól is, ha csak ránéz a szerelme. Zsong a tested és a lelked, a szívednek nem tudsz parancsolni. Remeg a lábad, ha a közeledben van, könnyes lesz a szemed a boldogságtól, amikor mélyen a szemedbe néz és amikor végre megcsókol ............ hát az valami leírhatatlanul, csodálatosan érzéki és felpezsdítő.
A legfontosabb azonban az, hogy tökéletes (még). Bármit csinál, az úgy jó, ahogy van, tévedhetetlen görög félisten/félistennő. Szereted az illatát, a mozgását, a ruháit, a zenéket, amiket a hallgat, azt, ahogy eszik, alszik, sütkérezik. Szóval teljes imádatoddal árasztod el.

Eltelik egy-két-három-négy vagy öt -vannak extrém esetek is!- totál rózsaszín hónap. De a vattacukor felhők is lassan szertefoszlanak és akkor egyrészt meglátod őt, önmaga valójában (lehet, hogy ez az a bizonyos kritikus hetedik hónap?), ha szerencséd van, akkor így is tovább szereted, ha nem, akkor meg egyik jobbra, másik balra.

Ha együtt maradtok, akkor meg jön a cserepesvirág-effektus.
Kezditek megszokni a másikat, már nem örömünnep mindennap, mert együtt alszatok, esztek, tévézték vagy reggel egymás társaságában zárjátok be az ajtót.

Nap nap után éltek, hallod a szuszogását, de igazából, már annyira beléd épült, hogy fel se tűnik. Tudod, hogy ott van és nem megy sehová sem és most vegyük a legjobb esetet, hogy tényleg téged szeret és nem is akar megcsalni. Te bízol benne és nem rendeztek állandóan sárgálló féltékenységi cirkuszokat sem.

Nap, nap után .... egyszer ráeszmélsz hirtelen: "JESSZUS HOVA TŰNT A ROMANTIKA MEG A SZERELEM ÉS A CSILINGELŐ SZAVAK????????"
Aha a cserepesvirágotok kicsit kezd szomjazni. Meg kéne locsolni, párkapcsolat újjáélesztés indul, elmentek vacsizni, a virág feléledt, ti meg örültök egymásnak, mert még mindig jó együtt lenni, a falakon kívül is.

Nap, nap után ..... munka, találkozók, rohanások, külön programok, jó éjt puszi, reggeli szép napot üdvözlés, este tv, vacsora, film, kipurcanás. Ezek a hülye szürke hétköznapok miért nem hagyják, hogy a párok boldogan éljenek, míg meg nem halnak?
Ó-óóóóóó, a növény megint szárad. És most túl fáradtak vagytok, hogy egymással foglalkozzatok, semmi másra nem vágyik egyikőtök sem, mint a nyugira és a csendre. !!! Vészjelzés !!! Cserepesvirág üzeni: "elfogyott az összes víztartalékom, szerettelek benneteket, de nincs több erőm, most elkezdek rohadni."
Jaaaaj még most talán meg lehet szegénykét menteni. Megfogadjuk mindennap ápolgatni fogjuk! Szeretni, óvni, gondoskodni fogunk róla, nem hagyjuk magára ennyi időre! Ígérjük mindketten!

Huh, 10 kemény nap után a virágocska éledezik, elég kritikus még a helyzet, nagyon-nagyon kell figyelni rá, mert ha újabb apátiába zuhan, azt hiszem örökre vége lesz.

Sajna a szerelemvirág nem virágzik magától. Ez is melós, nem működik magától.

Gyerekek legyetek együtt minél többet! Figyeljetek egymásra és mutassátok ki, hogy mennyire szeretitek egymást, mert még elhervadtok és akkor mi marad utána? Csak a sivatag....

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése